Soluții neconvenționale pentru bradul de Crăciun

Soluții neconvenționale pentru bradul de Crăciun

Jingle Bells! Sărbătorile ne bat la ușă, iar moș Nicolae a trecut deja pragul celor mai cuminți. Mulți împodobesc bradul o dată cu 1 decembrie, alții așteaptă până în seara de ajun, iar alții n-o fac deloc, din considerente financiare, lipsă de spațiu și timp, sau pentru că nu vor să strice un brăduț natural pentru decorul de sărbători. Tu din care categorie faci parte? Am găsit câteva variante alternative la bradul Crăciun, care sper să te inspire!

 

Împodobitul bradului este un obicei preluat pe la mijlocul mileniului trecut de la triburile germanice, bradul simbolizând în forma lui triunghiulară, sfânta treime, iar podoabele, cunoașterea și bogăția. Astazi, împodobitul bradului a rămas una dintre cele mai îndrăgite datini, atât în mediul urban cât și în cel rural, unde încă se mai păstrează o mare parte din tradițiile populare. Deși inițial, bradul era împodobit în ajun de Crăciun, sau chiar adus de însuși moșul, în zilele noastre mulți nu mai țin cont.

 

Chiar dacă stai la bloc și nu ai spațiu destul pentru un brad natural, sau nu ești de acord cu tăierea pomilor de Crăciun, designerii au găsit soluții super ingenioase cu ajutorul cărora poți contribui la spiritul sărbătorilor! Una dintre cele mai apreciate variante, rămâne și anul ăsta, bradul realizat din crengi de copac. Începând cu anul trecut, acești brăduți s-au înmulțit și pe la noi, tot mai mulți designeri abordând această temă în decorul de Crăciun. În afară de motivul ecologic, este în topul preferințelor și pentru că nu ocupă spațiu, fiind ușor de montat pe perete. Este destu de simplu de realizat. Ai nevoie de crăci de copac, pe care în perioada asta le poți aduna din parc, câteva decorațiuni de pom și instalație luminoasă, iar restul vine intuitiv.

 

 

 

O altă variană creativă la decorul de Crăciun sunt brăduții realizați din fotografii. Până la urmă, Crăciunul este despre familie, iubire și liniște, și ce poate fi mai sensibil decât un brad decorat cu cele mai dragi momente și amintiri? Imaginația este limita, așa ca joacă-te cu forme, dimensiuni și culori până găsești varianta potrivită pentru tine!

 

 

 

Și panourile traforate, din pal sau lemn pot fi transformate în brazi de Crăciun super frumoși. Poți folosi bandă led în spatele bradului, pentru un plus de volum, oferindu-i și utilitatea de lumină alternativă la decorul de sărbători.

 

 

 

Poți folosi orice bucăți de lemn pentru a sugera forma pomului tău de Crăciun. Cu instalație luminoasă și câteva decorațiuni drăguțe, aproape orice poate prelua semnificația mult îndrăgitului brăduț.

 

 

 

Dacă vrei să abordezi un stil minimalist sau pur și simplu bugetul pentru bradul de Crăciun este aproape inexistent, desenează și fixează forma de brad pe perete, cu ajutorul instalației luminoase. Este o soluție care mie îmi place foarte mult și una dintre cele mai economice. Spiritul sărbătorilor nu trebuie lăsat neobservat, iar decorul de Crăciun oate fi realizat oricum, ai nevoie doar de voință și ceva imaginație creativă.

 

 

 

Nu trebuie neapărat să mergi în parc la cules de crăci dacă ești în căutarea unei alternative pentru pomul de Crăciun. Soluții ingenioase pot fi puse în practică doar cu ce ai în jurul casei. Copiii sunt cei mai inventivi, așa că nu te sfii să le ceri ajutorul. Uite că și o scară poate fi transformată cu succes în brad de Crăciun, la fel cum și un palet de lemn poate căpăta o utilitate decorativă. Cu puțină imaginație creativă aproape orice poate fi transformat în jurul casei.

 

 

 

Știi că îți vorbeam în articolele trecute despre reciclarea creativă și dopurile de plută? Iată încă o soluție ingenioasă pentru care merită să aduni orice dop de vin. Îți poți confecționa bradul de Crăciun din dopuri de plută. Dimensiunea lui depinde de câte dopuri ai la dispoziție. Îl poți decora cu instalație luminoasă, sau chiar adăuga o stea în vârf , pentru un aspect mai autentic.

 

Ți-am zis că soluții alternative sunt la tot pasul, trebuie doar să ai răbdare să le cauți și să le pui în practică. Sper că te-am convins să încerci și tu o variantă neconvențională la pomul de Crăciun de anul ăsta!

 

 

NU UITA SĂ DAI LIKE ȘI PAGINII DE FACEBOOK PENTRU MAI MULTE IDEI ȘI SOLUȚII CREATIVE!

 

Cauți soluții alternative pentru pomul de Crăciun sau idei pentru decorul de sărbători? Nu ezita să mă contactezi și împreună vom găsi cel mai potrivit răspuns la întrebările tale!

 

 

Nu mai e mult și vine Crăciunul iar magazinele sunt deja pline cu decorațiuni de sezon. Câte din ele iți plac? Dacă luăm în calcul și bugetul, deja ne gândim la soluții alternative pentru ornamentele de Crăciun. Decorațiuni la școală, la grădiniță, acasă, la birou. Află cum să iți confecționezi decorațiuni de Crăciun simplu si ieftin! – DECORAȚIUNI DE CRĂCIUN, SUPER SIMPLU DE FĂCUT!

 

 

Surse/Foto

pinterest.comLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *