Ție ce șemineu ți se potrivește?

Ție ce șemineu ți se potrivește?

Sezonul de iarnă vine împreună cu seri târzii la șemineu, vin fiert și colinde. Deși avem tendința să acordăm mai multă atenție șemineului în lunile friguroase, acesta devine o piesă foarte stylish pe tot parcursul anului. Șemineul este răspunsul pentru cei care vor să îmbine farmecul și căldura sărbătorilor de iarnă cu facilitățile unei locuințe moderne.

Camera de zi este cea mai importantă din casă. Aici ne petrecem majoritatea timpului și adunăm familia de sărbători. Tot aici mâncăm, discutăm, luăm decizii, ne distrăm și iubim. Deci, este o proiecție directă a personalității noastre. Soluțiile de amenajare sunt infinite, dar unul dintre elementele distinctive într-o cameră de zi, rămâne șemineul.

 

Un șemineu poate încălzi cu ușurință o cameră și poate crea cadrul perfect pentru o reuniune de familie sau pentru a sublinia atmosfera magică de Crăciun. Aparent nici designerii nu s-au putut ține departe de căldura și farmecul șemineului și ne propun amenajări fantastice, care ne fac să visăm la propriul nostru șemineu, sau să aducem câteva îmbunătățiri celui pe care îl avem deja. Prețurile pentru un șmineu pornesc de la 400 de lei și pot ajunge până la 5000, în funcție de model, materiale și dimensiuni. Cea mai căutată variantă rămâne șemineul clasic, alb.

 

 

 

Designeri și arhitecți au reușit să readucă la viață importanța șemineului, acesta fiind mai mult decât o completare naturală a mobilierului, un element de design cu impact vizual puternic. În episodul 8, sezonul 4, Visuri la Cheie, Alina a intergrat foarte frumos un șemineu clasic în amenajarea cu aer romantic. Acest tip de șemineu îl poți găsi la Dedeman și costă aproximativ 1000 de lei. Mai multe despre renovarea casei familiei Stănescu, găsești pe blogul Adelei, la secțiunea dedicată emisiunii.

 

 

 

Dacă ai un buget redus poți opta pentru o variantă mai ieftină de șemineu. Iată că și acesta poate arăta extraordinar dacă îi creezi un cadru frumos. Fii creativ și caută soluții cât mai ingenioase. Un șemineu din tablă de oțel, pe un fundal inchis la culoare, sau un șemineu negru, într-un spațiu deschis, aerisit, poate fi exact impactul vizual de care ai nevoie. Un astfel de șemineu pornește de la 400 de lei.

 

 

 

 

Și dacă tot am vorbit de variantele economice ale șemineelor, să trecem și la varianta ceva mai pretențioasă. Materiale precum marmura sau granitul, garantează aspectul elegant și prețios al amenajării tale. Montează deasupra șemineului o oglindă mare cu ramă aurie pentru a sublinia aerul elegant al încăperii.

 

 

 

 

Majoritatea asociază șemineul cu aerul rustic al cabanelor de munte. Așa că una dintre variantele preferate le românilor rămâne șemineul din piatră naturală, cărămidă sau alternative. Toată lumea visează la vacanța de iarnă, iar șemineul nu este un lux rezervat cabanelor de munte. Dacă suspini după decorul atât de confortabil al cabanelor cu șemineu, alege finisaje naturale din piatră și lemn. Și cărămida este una dintre soluțiile cele mai îndrăgite.

 

 

 

Pe lângă utilitatea sa intrinsecă de sursă de căldură, șemineul poate fi o soluție și pentru compartimentarea zonelor open-space. De multe ori se simte nevoia de separare a spațiului de locuit, fără să renunțăm totuși la ideea de spațiu mare și deschis, iar pentru asta sunt o mulțime de soluții. Una dintre cele mai moderne și iubite variante rămâne șemineul, care iși depășește astfel rolul decorativ și funcțional de bază.

 

 

 

Dacă ești în căutarea unor alternative mai moderne, cu puțină imaginație, poți integra foarte frumos șemineul într-o amenajare minimalistă sau modernă. Până la urmă șemineul nu este doar un element care subliniază aerul rustic al încăperilor. Designerii ne-au demonstrat ca un șemineu poate fi cu succes o piesă foarte modernă de design. Am găsit câteva idei care să te inspire!

 

 

 

O alternativă foarte căutată la șemineul clasic cu lemne este șemineul cu bioetanol. Este o variantă modernă și ușor de utilizat, perfectă pentru cei care vor să evite curățatul cenușei sau mirosul de fum. Designul modern, montarea ușoară și ambianța deosebită pe care o oferă, sunt doar câteva dintre avantajele acestui tip de șemineu. Deși are avantaje considerabile, nu oferă căldură, aspectul vizual fiind important. Nici de sunetul lemnelor trosnite în foc nu te vei bucura, dar măcar ai scăpat de efortul adus de varianta pe lemne.

 

 

 

Deși tindem să acordăm atenție șemineului mai mult în zilele friguroase, iată că acesta poate fi o piesă foarte modernă pe tot parcursul anului. Designerii ne propun variante care mai de care mai ingenioase la care nici nu te-ai fi gândit! Un șemineu plin cu cărți și altul plin cu flori, pot părea un decor fantastic pentru un ochi neavizat, dar uite cum personalizează aceste amenajări.

 

 

 

Nu cu mult timp în urmă, șemineul era considerat un moft pe care nu oricine și-l permitea. Astăzi, tot mai multă lume îl descoperă și îl consideră o necesitate. Are numeroase avantaje, printre care se numără utilitatea, designul și accesibilitatea. Indiferent de gusturile și preferințele tale, sigur vei găsi un model care să ți se potrivească. Și încă ceva! Nu uita să îți decorezi și accesorizezi șemineul în funcție de sezon. Acesoriile de întreținere din jurul șemineului, sau decorul de Crăciun și de Paște, îi vor da un plus de valoare și vor personaliza înăperea.

Sper că te-am convins să încerci și tu varianta unui șemineu în camera de zi. Ce poate fi mai frumos decât momentele petrecute în familie și amintirile la gura sobei? Alege varianta care ți se potrivește și bucură-te de sărbători ca în povești. Sărbători frumoase, pline de căldură!

 

 

NU UITA SĂ DAI LIKE ȘI PAGINII DE FACEBOOK PENTRU MAI MULTE IDEI ȘI SOLUȚII CREATIVE!

 

 

Te-ai hotărât să îți montezi un șemineu dar nu știi ce să alegi din varietatea modelelor de pe piață? Scrie-mi și împreună vom găsi cel mai potrivit răspuns la întrebările tale.

 

 

Jingle Bells! Sărbătorile ne bat la ușă, iar moș Nicolae a trecut deja pragul celor mai cuminți. Mulți împodobesc bradul o dată cu 1 decembrie, alții așteaptă până în seara de ajun, iar alții n-o fac deloc, din considerente financiare, lipsă de spațiu și timp, sau pentru că nu vor să strice un brăduț natural pentru decorul de sărbători. Tu din care categorie faci parte? Am găsit câteva variante alternative la bradul Crăciun, care sper să te inspire! – SOLUȚII NECONVENȚIONALE PENTRU BRADUL DE CRĂCIUN

 

 

Surse Foto:

timberandgray.com

theletteredcottage.net

simplyfutbol.com

thefuturekept.com

estliving.com

homeadore.com

homeadvisorhomesource.com

101homedecor4u.com

lamaisonbyelle.wordpress.com

classyclutter.net

crisparchitects.com

instagram.com/homebunch

buzzfeed.com

image.ie

flickr.com

eronthego.com

droomhome.nl

decoflame.com

a-fireplace.com

archiexpo.com

decor8blog.com

bloglovin.com

etsy.com

adelaparvu.com

Visuri la Cheie – Foto – Răzvan Lupică/Sever PopescuLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *