Salon de înfrumusețare reamenajat cu un buget de doar 3000 de lei

Salon de înfrumusețare reamenajat cu un buget de doar 3000 de lei

Bugetele mici sunt cea mai mare provocare în cadrul unei amenajări. Dacă pe lăngă bugetul redus, avem de a face cu gresie și faianță, atunci lucrurile devin destul de greu de gestionat. Dar nu imposibil. Iată cum, cu un buget de doar 3000 de lei, acest salon de înfrumusețare a căpătat o notă veselă și primitoare!

Când vorbim despre un spațiu de lucru, precum un salon de înfrumusețare sau cabinet medical, funcționalitatea primează în cadrul amenajării. Din punctul meu de vedere, și în contextul amenajării unei locuințe, funcționalitatea ar trebui să fie pe primul plan. Aici însă, utilitatea trebuie să se îmbine cu caracterul decorativ, într-un spațiu mai mic decât o locuință, cu spații de lucru delimitate și nevoi diferite.

 

Zona de frizerie și machiaj înainte de reamenajare:

Când m-am gândit la acest spațiu, primul lucru pe care l-aș fi făcut ar fi fost să renunț la faianță și să înlocuiesc gresia cu parchet. Lucru imposibil având în vedere bugetul. Așa că am privit acest proiect ca pe o provocare și am ales să fac cât mai multe lucruri cu bani puțini. Primul lucru de care m-am ocupat, a fost să zugrăvesc spațiul alb, oferindu-i astfel un aspect fresh/curat.

Zona de frizerie și machiaj era formată dintr-un element vechi de mobilier care nu mai corespundea cu nevoile actuale. Astfel că, am renunțat la ea și am realizat un spațiu nou, folosind elemente deja existente și alte câteva noi. Faianța nu s-a lăsat mai prejos și mi-a pus ceva bețe în roate. Oglinda nu putea fi atașată direct pe faianță, deoarece aceasta era deja puțin umflată și aș fi riscat să nu se lipească, sau să cadă ulterior. Așa că am montat o placă de pal peste care am lipit oglinda. Rama oglinzii este realizată din colțare de polistiren de la Dedeman pe care le-am vopsit negru și ulterior patinat cu o culoare cupru/auriu. Este o variantă foarte ieftină prin care poți realiza o ramă draguță.

 

Zona de frizerie și machiaj după reamenajare:

 

O altă modalitate de a transforma mobilierul vechi este vopsirea acestuia. Eu am folosit spray negru pentru a vopsi câteva din elementele vechi, masa de manichiură și raftul de frizerie. Ca să fixez spray-ul am folosit un lac mat. Poți înerca și tu același lucru cu mobilierul vechi care nu îți mai place dar este încă stabil și funcțional. Atenție la folosirea spray-ului. Folosit de aproape poate să curgă, formând dâre pe care nu ni le dorim!

Altă provocare a venit din partea corpurilor de iluminat. Cele vechi erau în mare parte nefuncționale așa că am fost nevoită să schimb tot. Corpurile de iluminat le-am luat de la Ikea. Oricum, ele nu au fost nici pe departe la fel de scumpe ca becurile, dar măcar au garanție 2 ani. Și nu vorbim despre un corp de iluminat ci despre 7.

 

 

Aici, lumina este o necesitate primară, deoarece se lucrează la detalii. Astfel că, pe lângă câteva aplice de la Ikea, am ales să realizez eu alte 2 corpuri de iluminat, cele principale. Am folosit crăci de nuc, lanț, cârlige pentru tavan și un corp de iluminat cu trei fire lungi (tot Ikea), pe care le-am înfășurat pe lemnul prins în tavan cu lanțuri și cârlige, și am montat becuri de dimensiuni diferite. E foarte simplu de realizat iar prețurile de pe piață la astfel de obiecte de iluminat ne pot da bugetul peste cap. Este o variantă simplă dar plină de personalitate.

 

Zona de așteptare înainte de reamenajare:

 

Zona de așteptare a devenit mai primitoare. Măsuța pentru aparatul și serviciul de cafea, este o măsuță veche de pal, vopsită acum cu negru și decorată cu frunze pictate de mine. Zona este completată de măsuța de sticlă și cei doi tabureți cu blăniță, super ieftini de la Jumbo, aprox. 60 de lei unul. La geam am montat galerie și draperii de la Ikea, spațiul devenind astfel mult mai intim.

 

Zona de așteptare după reamenajare:

 

Necesitatea unei reamenajări este deseori destul de evidentă. Mulți proprietari însă, se feresc să înceapă un proces de reamenajare. Argumentele cel mai des întâlnite sunt frica bugetelor prea mari, costurile care s-ar putea să depășească bugetul inițial, sau pur și simplu imposibilitatea de a vizualiza cum câteva elemente decorative și funcționale pot schimba foarte mult imaginea generală a unui spațiu.

 

Zona de cosmetică înainte de reamenajare:

 

Zona de cosmetică după reamenajare:

 

 

Am demonstrat de câteva ori cum, cu puțină imaginație și câteva soluții tehnice, poți transforma o încăpere, oferindu-i un aer mai cald, mai vesel sau mai orginal, cu bani puțini. Pentru început ai nevoie doar de curaj și dorința de schimbare. La fel ca și locuința, spațiul de lucru este oglinda personalității noastre. De ce să nu oferim acestora șansa să spună o poveste despre noi? O poveste frumoasă, originală, care subliniază latura noastră creativă și veselă.

 

NU UITA SĂ DAI LIKE ȘI PAGINII DE FACEBOOK PENTRU MAI MULTE IDEI ȘI SOLUȚII CREATIVE!

 

Te gândești să redecorezi spațiul de locuit sau biroul dar nu știi de unde să începi? Scrie-mi și împreună vom găsi cel mai potrivit răspuns la întrebările tale! Îndrăznește să fii creativ!

 

Împărțirea spațiului prin delimitarea diferitelor zone din casă este o nevoie actuală în cazul proprietarilor de locuințe tip open space. Designerii și arhitecții abordează constant această provocare și propun soluții moderne de delimitare a zonelor funcționale din casă. Separatoarele de cameră susțin fluiditatea spațiului dar subliniază funcționalitatea diferită pe zone și oferă încăperilor un aer ceva mai intim. Separatoarele pot fi realizate din panouri de lemn, pereți rotativi sau zona de tv. Există însă soluții super creative care respectă atât rolul funcțional de separare a spațiului cât și rolul decorativ, estetic. Mai mult, sunt și super simplu de realizat. Am selectat câteva idei care să te inspire! – Idei creative pentru împărțirea spațiului | Separatoare de camerăLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *