Mobilier vintage recondiționat

Mobilier vintage recondiționat

Au început să recondiționeze mobilier vintage pentru că le place acasă. Acasă este imperiul fiecăruia. Pentru Francisca si Claudia confortul de acasă este esențial pentru o viață sănătoasă. Și-au propus să readucă la viață mobilier vechi, cu încărcătură istorică și emoțională. Așa a apărut conceptul de Mint Condition, prin care fetele își doresc să promoveze calitatea designului și frumusețea finisajelor vintage.

 

Când au început, Claudia locuia în Olanda. Mergea des la târguri de vechituri din Belgia, Olanda și Germania. Au început să caute mobilă dar nu le-a fost deloc ușor. Obiectele frumoase sunt rare iar transportul în țară s-a dovedit a fi o altă problemă. Ambalarea corectă și transportul către firmele specializate au fost o adevărată provocare. Însă dorința de a se înconjura de obiecte valoroase, confortabile și cu o estetică aparte, le-a adus motivația de care au avut nevoie pe parcursul aventurii.

 

 

Francisca a terminat arhitectura și este unul dintre arhitecții care militează pentru recondiționarea și reinterpretarea obiectelor vechi de mobilier. Unul dintre argumente, valabil pentru orice obiect vechi care are în componență materiale provenite din mediul înconjurator, este că se recomandă mai degrabă recondiționarea decât achiziționarea de obiecte noi. Răspunsul se află în dorința de a proteja mediul înconjurător. La un nivel mai profund, aceste obiecte nu au doar rol decorativ, ci stimulează sentimentul apartenenței la spațiul respectiv.

 

 

 

Recondiționăm și promovăm produse cu caracter, din perioada anilor 40 – 80. Obiecte pline de valoare, care își depășesc rolul decorativ și funcțional. Sunt obiecte părăsite de stăpani care își caută altă familie. Salvăm obiecte de design, și le redăm utilitatea și strălucirea de altă dată.   

 

 

Când credeau că aventura lor a luat sfârșit s-au lovit de o nouă provocare. Mi-au mărturisit că le-a fost aproape imposibil să găsească meșteri dedicați cu care să poată colabora cum și-au dorit. Au avut parte de mobilier stricat în procesul de restaurare și au căutat foarte mult până au găsit un atelier unde ideile lor să fie puse în valoare. Salvarea a venit din Dragomirești Deal. Aici, la aproximativ 15 km de București, o echipă de meșteri pricepuți au pus bazele unui atelier de producție și restaurare de mobilier, Atelierul din Deal.

 

 

Oamenii au fost foarte receptivi la ideea fetelor, stilul vintage fiind unul foarte popular în amenajările moderne. Obiectele de mobielier pot fi destul de costisitoare pentru cine nu înțelege valoarea lor. Procesul de colecționare, recondiționare și depozitare este unul foarte anevoios. Oamenii au tendința să compare aceste obiecte valoroase cu mobilierului de serie, dar calitatea, durata de viață, finisajele și latura estetică a mobilierului vintage, justifică prețurile ceva mai ridicate.

Sper că te-am convins să încerci și tu o amenajare cu aer vintage. Dacă îți place mobilierul recondiționat de fete, nu ezita sa îmi scrii și te pot pune în legătură cu ele pentru mai multe oferte și servicii. Îmbogățește-ți viața cu obiecte cu suflet, identitate proprie si farmec unic!

 

 

Nu uita să dai like și paginii de FACEBOOK pentru mai multe idei și soluții creative!

 

Vrei să încerci o amenajare cu aer vintage dar nu știi de unde să începi? Scrie-mi și împreuna vom gasi cel mai potrivit răspuns la întrebările tale!

 

 

 

Pentru muți, rustic înseamnă vechi. Deci cum reușim să păstrăm un stil rustic într-un spațiu aerisit și modern? Iată câteva exemple din emisiunea Visuri la Cheie! Arhitecții Alina Vîlcu si Omid Ghannadi, îmbină elemente arhitecturale și decorative într-o amenajare cu tendințe rustice! – Rustic-Modern. De la rustic la modern sau invers?

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *