Locuință amenajată cu ajutorul unei aplicații de design virtual

Locuință amenajată cu ajutorul unei aplicații de design virtual

FONDATORUL HUTCH NE DUCE ÎN UNIVERSUL SĂU BOHO-CHIC DIN VESTUL HOLLYWOOD-ULUI.

Te-ai întrebat vreodată cum arată viitorul în materie de design? Dacă nu te-ai îndrăgostitit încă de designul virtual, cu siguranță o vei face. Tot mai multă lume apelează la aplicații de realitate virtuală pentru amenajarea locuinței. Aplicația de design lansată la începutul acestui an, transformă procesul anevoios de amenajare într-o adevarată plăcere.

Cum funcționeaza? Pentru început, încarci o imagine a camerei pe care vrei să o amenajezi sau alegi unul dintre șabloanele personalizate ale aplicației. Vei primi o randare 3D a camerei în mai puțin de o oră. Apoi, poți începe proiectarea prin asocierea de elemente de design, pentru a vedea ce arată cel mai bine în spațiul pe care vrei să îl amenajezi. Dacă oscilezi între mai multe stiluri de amenajare, poți combina măcar două dintre ele, așa cum fac mulți designeri profesioniști. Aplicația te va ajuta să îți dai seama cum va arăta spațiul pe care vrei să îl amenajezi când o să fie gata. Designul virtual nu poate înlocui sfatul unui designer, care lucrează aplicat și personalizat pe fiecare amenajare, dar te poate ajuta să-ți faci o idee despre preferințe și stilul pe care vrei să îl abordezi.

Sună prea bine ca să fie adevărat? Ei bine, nu e! De fapt, și fondatorul și CEO-ul companiei Hutch și-a amenajat recent locuința din Los Angeles, folosind doar sugestiile și temele de mobilier ale aplicației. În numai o săptamană, Beatrice Fischel-Bock a proiectat imaginea casei sale fără ajutorul unui designer, iar rezultatul este spectaculos.

 

“It was super fun and easy, and I was shocked by how quickly I was able to design the different rooms in my home, purchase new products, and have it all truly come together in about one week,” Fischel-Bock tells Domino. “I took a photo of my room, received a cleared out 3D render of the space, and then, within 20 minutes, I was swapping out products to see what looked best in my space. I did this for my bedroom, living room, and dining room. Once I was happy with my final designs, I purchased the products all through Hutch.”

 

 

 

Beatrice a început procesul de amenajare plecând de la un spațiu elegant dar  minimalist. Acest spațiu aerisit a fost exact ceea ce avea nevoie pentru a experimenta diferite forme, culori și texturi. Cu totul deosebit este peretele transformat în galerie, de deasupra patului, pentru care a asociat lucrări și rame, de diferte dimensiuni și forme. Peretele își depășește astfel rolul strict decorativ, fiind o reflexie directă a personalității ei.

“My mom is an artist, so I have picked up art throughout the years from my travels and visiting local flea markets,” she says. “I used Hutch to find art, and mixed and matched styles and mediums to give the wall a collected feel. Not everything may go perfectly for everyone, but art is truly personal, and I surround myself with pieces that make me happy.”

 

 

 

În camera de zi piesele de mobilier personalizează și completează spațiul fără să îl încarce. Accentele de roz și auriu, pereții albi și textilele conturează un aer feminin, destul de diferit de celelalte zone din casă. Deși camerele abordează un stil diferit, fiecare reflectă stilul Californian. Livingul aduce un aer rustic în nuanțe de maro și bej, dar pereții albi și canapeaua deschisă la culoare împiedică amenajarea să fie prea încărcată.

“As the house is small, the living room is the best size area to entertain. I wanted it to be a relaxing space that would spark interesting conversation with friends,” Fischel-Bock says. “Pink is a favorite color of mine, so having the chair helps add that touch without the room being overly feminine.”

 

 

 

Printre elementele care aduc un plus de valoare amenajării se numără și măsuța neconvențională de cafea, placată cu cupru, pernele bohemian-chic sau cuvertura moale, aruncată pe canapea. În colț, fotoliul roz susține amenajarea, completată de peretele cu lucrări și corpul de iluminat. Iată că și spațiile care nu primesc așa multă importanță, precum colțurile camerelor sau holurile, pot fi puse în valoare cu ajutorul elementelor de design.

 

 

 

Zona de luat masa păstrează aerul relaxant din restul casei, cu o notă fresh adusă de plante și scaunele din bambus. Piesa de rezistență rămâne însă lampa de iută. Fundalul realizat din ferestrele mari, vine cu bucuria unui spațiu interior extins, lumina naturală sporind calitatea spațiului.

Tema fresh, cu elemente naturale, continuă și în bucătărie și este subliniată de accentele verzi date de placarea cu faianță (Faianța era pusă înainte ca Beatrice să înceapă procesul de amenajare, dar i-a plăcut și a construit imaginea bucătăriei în jurul ei) Iată că nu trebuie neapărat să distrugem orice urmă de legătură cu vechea locuință. Putem păstra elementele de design care rămân valabile în timp, sau cu care am construit deja o legătură emoțională.

“I was looking to do an overall refresh of my space. For my bedroom, my goal was to create a feminine, relaxed, and stylish feel. For my living room, and for my entire home, I was really looking to create a cohesive look and elevated, collected style that I would feel comfortable coming home to from my nonstop work days and travels.”

 

Fie că vrei să își redecorezi locuința sau să îți faci o idee despre cum ar putea să arate, aplicațiile de design virtual vin în întâmpinarea ta, cu opțiuni care mai de care mai interesante. Vei descoperi sfaturi pentru amenajare și moduri noi în care poți așeza mobila. Spre deosebire de site-urile cu idei, aplicațiile vin cu soluții practice. Poți vedea cum va arăta spațiul în viitor, poți muta mobila sau chiar schimba pardoseala și ferestrele. Deși domeniul realității virtuale se află încă la început, instrumentele puse la îndemâna utilizatorilor sunt deja destul de complexe și te pot ajuta să vizualizezi spațiul pe care vrei să îl amenajezi, fără o randare 3D realizată de un arhitect, care este destul de costisitoare. Fii creativ!

 

 

NU UITA SĂ DAI LIKE ȘI PAGINII DE FACEBOOK PENTRU MAI MULTE IDEI ȘI SOLUȚII CREATIVE!

 

Vrei să schimbi aspectul căminului tău dar nu știi de unde să începi? Scrie-mi și împreună vom găsi cel mai potrivit răspuns la întrebările tale!

 

 

Rafturile deschise sunt soluția perfectă pentru o bucătărie practică și modernă. Majoritatea încă optează pentru rafturile închise, gândind că un raft plin cu farfurii și căni nu poate arăta bine. Ei bine, iată că pe lângă faptul că sunt extrem de funcționale și ocupă puțin spațiu, această variantă de depozitare poate arăta grozav – Alflă mai multe! – BUCĂTĂRII PRACTICE CU RAFTURI DESCHISE

 

 

Foto – Dustin Walker pentru HUTCH

Sursă – domino.com

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *