act creative

Intro Visare – Profetia Urbana

Pe Robert il stiu din facultate. Este artist visual si face o multime de chestii interesante  printre care benzi desenate, ilustratii sau  key visuals pentru eventimente sau festivaluri. Obiectivul sau artistic este sa prezinte cat poate de bine societatea in care traim, trecuta prin filtrele perceptiei personale.

Zilele acestea are loc expozitia “ Intro Visare”  prin care artistul prevesteste cumva partea a doua a Profetiei Urbane, un concept care a iesit la lumina prima data in 2014, sub forma unui album de banda desenata.  Robert continua povestea prin materializarea acesteia intr-un nou album in format print, dar si extindeea conceptului Profetiei Urbane, asa cum a fost gandit initial.

M-amplimbat si eu printre personajele Profetiei Urbane. Sunt personaje pe care poate le-am intalnit si noi pe strada, asa cum mi-a spus si Robert ca isi gaseste inspiratia plimbandu-se prin oras.

Expozitia de fata reuneste vizualuri deja cunoscute din prima parte a Profetiei Urbane, insa aduce si elemente noi, din acelasi registru, dar si din alte medii. Isi propune astfel, extinderea conceptului pe diferite tipuri de suport si portarea treptata catre cat mai multe modri de exprimare. In procesul de aprofundare si cautare, Robert a simtit nevoia sa aduca la viata in mai multe moduri personajele din universul Profetiei Urbane reusind astfel sa le cunoasca mai bine, prin intermediul acestei diversitati stilistice.

Robert expune banda desenata supra-dimensionata si personaje pop-up, construind un extra layer de culoare si poveste la Galeria Kube Musette. Expozitia are inclusiv un layer audio cu replici din povestea visuala.

Este un concept care ma macina de mai multa vreme. Am explorat aceste ganduri mai mult sau mai putin abstracte, despre noi, despre societate, despre lumea asta in care traim.

In seara asta mi-am dorit sa deschid un capitol nou, sa prevestesc cumva partea a doua din Profetia Urbana si sa aduc in alta forma ideea de banda desenata. Mi se pare ca este un concept care trebuie explorat mai mult, dus pe mai multe planuri.

Am realizat plansele supra-dimensionate cu elemente noi, care nu stiu daca vor ramane si in partea a treia. Special pentru spatiul asta, pentru aceasta expozitie, am cuplat plansele cu niste panze colorate pe care se afla personaje din universul Profetiei Urbane. Personajele am inceput sa le pictez de foarte putina vreme, in incercarea de a le aduce la viata, de a le cunoaste mai bine, explora, chiar daca eu sunt asa zisul creator. Ele sunt dintr-un univers pe care il veti descoperi curand, asta daca nu sunteti deja familiarizati cu el. Sunt ca niste pop-up-uri, din banda desenata clasica, intr-adevar sub alta forma, supradimensionata, dar pastreaza totusi elementele caracteristice benzii desenate, secventialitatea asta care mie imi place foarte mult. Cuplul asta am vrut sa iasa putin in evidenta, sa creeze un contrast puternic , de aceea sunt asezate sub aceasta forma. Dupa cum vedeti plansele sunt atarnate ca si cum ar fi proaspat scoase de la imprimat, fiind si un remember din perioada facultatii de arta.

 

Dincolo de valoarea povestii, Robert are meritul de revela noi moduri de a privi banda desenata  reusind sa aduca publicul mai aproape de aceasta froma de exprimare, intr-un mod seducator chiar si pentru cei care nu sunt pasionati de benzi desenate.

Mie mi-a placut foarte mult expozitia lui Robert si va invit si pe voi sa vizitati « Intro Visare» la Profetia Urbana, la Kube Musette, pana pe 23 ianuarie, dupa ora 18, intrare libera.

 

Mai multe despre ce face Robert puteti gasi la:

https://www.facebook.com/robertOBERTartwork

http://robertobert.com

https://www.instagram.com/robert_obert

Photos: Experimentalis.ro

Surse: Experimentalist.ro

These Look Like Photographs But They’re Actually Oil Paintings

Fotografii sau picturi in ulei? Hiperrealism by Pedro Campos

SEE MORE…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *