Incearca si tu!

Incearca si tu!

Este mult mai simplu decat ti-ai imaginat sa realizezi obiecte decorative pentru locuinta ta! La initiativa colegei mele Alina Vîlcu, am realizat pentru episodul 5 de la Visuri la Cheie, cateva obiecte decorative pentru casa fetelor de la Marcus. Ideea Alinei a fost ca decoratiunile sa fie simplu de realizat, astfel incat fetele sa poata  comercializa produse manufacturate de ele.

 

 

Cazul fetelor de la Mărcuş ne-a impresionat pe toți. Pe un vârf de deal, la doar câțiva kilometri de Brașov, se afla mănăstirea Mărcuş. Pentru 12 fetițe abandonate, acest loc a devenit „acasă”. Maica stareță Serafima este cea care a construit acest loc de la 0.

 Ce mi-a plăcut foarte mult la fete este că, deși crescute la mânăstire, visează să aibă o carieră, sa își facă un drum în viață. Deși foarte aproape de valorile creștine, Măicuța Serafima le-a crescut într-un spirit liber și le-a încurajat sa își urmeze pasiunile.

 „Când voi fi mare, mă tot gândeam dacă să fiu actriță sau cântăreață, așa că m-am gândit sa le fac pe amândouă.” spune Alexandra.

 Ideea Alinei a fost însuflețită și de apropierea fetelor față de pictură și lucru manual. În zilele friguroase, măicuța Serafima organizează împreună cu fetele, activități educative și creative. Ne-au arătat obiecte decorative manufacturate de ele, din hârtie și carton.

 Așa s-au născut borcanele noastre pictate. Ele se pot folosi pe post de obiecte decorative simple sau își pot însuși diverse roluri precum suport de lumânări/mici felinare.

 Conceptul de reciclare creativa presupune transformarea obiectelor, materialelor vechi, în lucruri interesante si utile, ca un manifest al propriei creativitati. 

Arta este unul dintre cele mai potrivite mijloace de relaxare iar ideea reutilizării borcanelor și transformarea lor în obiecte decorative, mi se pare un mod plăcut și productiv de petrecere a timpului liber, participând activ la promovarea unui stil de viață ecologic.

Fiecare dintre noi are prin cămară o mulțime de borcane vechi, uitate prin vreun colț. De ce sa nu profităm de colecția noastră de borcane nefolositoare și sa le oferim o nouă utilitate, de data aceasta mai colorată și mai veselă?

Noi am folosit culori destinate special picturii pe sticlă, care se pot achiziționa de la orice magazin de profil artistic. Pentru model ne-am inspirat de pe Pinterest. Forma borcanelor, mărimea, culorile sau modelul le alegeți voi, în funcție de preferințe dar și de ce mai aveți prin cămară.

Indrazneste sa fii creativ!

 Colegii mei au demonstrat încă o data în episodul 5 de la Visuri la Cheie, ce lucruri uimitoare pot realiza împreună într-un timp foarte scurt.

 Mai multe despre amenajarea casei de la Marcus puteți afla din articolul Adelei destinat acestui episod! Check it out!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *