Despre mine

 

 

Am desenat primii pantofi la 5 ani. Au urmat oameni și rochii, locuri și vise. Atunci îmi doream să fac modă. Astăzi vânez idei creative pe care vreau să le împărtășesc cu tine!

Pictură

La 11 ani am făcut primii pași pe holurile Colegiului de Arta Carmen Sylva din Ploiești. Îmi amintesc nedumerirea și ezitarea, primele conversații timide cu colegii. Pe unii din ei vei avea ocazia să îi cunoști aici la secțiunea: Oameni & Artisti!

Închid ochii și pentru o clipă pătrund din nou în atmosfera pauzelor, a orelor de pictură. Simt și acum mirosul înțepător de culori și terebentină.

În anii de liceu mi-am cultivat gândirea creativă și am învățat să pictez. Fiind pasionată de oameni, am înțeles că dincolo de trăsătura estetică arta are implicații mult mai adânci. Satisface nevoia de exprimare a sinelui, poate avea rol eliberator al stărilor apăsătoare (catharsis), și are un limbaj universal, așa că poate crea conexiuni inter-umane acolo unde cuvintele nu o pot face.

Comunicarea nu înseamnă doar cuvinte! Exprimăm și interpretăm ce se intamplă în interiorul nostru prin muzică, culoare, sport, felul în care ne imbrăcăm sau ne decorăm locuința. Cine suntem, cine vrem să devenim? Răspundem prin felul în care abordăm viata și prin alegerile pe care le facem. Îi recunoaștem imediat pe cei care se exteriorizează într-un mod autentic și original. Dar nimeni nu se naște cu abilitatea asta, este un proces de învățare prin experimentare și descoperire. Îți trebuie doar curaj să descoperi ce te definește ca individ unic.

 

Hai să descoperim împreună idei creative și oameni talentați!

Îndrăznește să fii creativ!

 

Din nevoia unui mediu artistic variat și deschis am ales sa studiez Scenografia la Universitatea Nationala de Artă, din cadrul Facultății de Arte Decorative și Design. Și așa a fost! Am prins curaj să renunt la barierele impuse în trecut. Dintr-o dată negrul nu mai era periculos pentru o compoziție.

Primul contact cu reacția oamenilor vizavi de lucrările mele a fost în 2010, la Braunschweig, Germania, unde am organizat prima expoziție personală de pictură.

Cinematografie

În ultimul an de facultate încă nu îmi imaginam ce voi face mai departe.

Aflându-mă la o repetiție de teatru în Germania, am avut norocul să îl întâlnesc pe Helmut Stürmer, care filma atunci pentru pelicula Undeva la Palilula la Uzinele Republica din București.

Ideea de film s-a lipit ușor de mine, așa că după predarea lucrării de licență, am aplicat la un internship în cadrul departamentului de costume pentru realizarea unui film american la Castel Film Studios.

Ce înseamnă de fapt realizarea unui film, câtă organizare presupune și ce se află în spatele ecranului? Era o lume nouă pe care voiam să o descopăr. Am învățat ce presupune realizarea costumelor, cum să mă documentez pentru o perioadă anume, importanța continuității, atenția pe set.

 

Așa a început experiența mea de liber profesionist în cinematografie. Am lucrat la proiecte în care am avut norocul să cunosc oameni minunați alaturi de care am creat lucruri uimitoare.

O parte din proiectele mele în cinematografie sunt aici.

 

TV

Lumea filmului m-a adus în fața ocaziei de a colabora cu colegii mei pentru emisiunea Visuri la Cheie. Un proiect cu totul nou pentru mine, plin de energie, cu oameni dedicați muncii lor. Prieteni si profesioniști care m-au susținut să îmi urmez visul și de la care învăț în fiecare zi.

Au trecut 4 ani! Timp în care am învățat de la ei că pentru a fi creativ în secolul 21 e esential să renunțăm la frica de necunoscut și să facem alegeri îndrăznețe. Dar asta nu e suficient, este nevoie și de sfatul și ghidarea profesioniștilor.

Visuri la cheie mi-a arătat ca putem alege să descoperim oamenii în fiecare zi, să învățăm de la ei, să ajutăm și împreună să facem lumea mai frumoasă.

 Blog

Blogul a venit ca o consecință naturală a experienței de lucru și a dorinței de a o împărtăși cu tine.

Visam la un spațiu în care să-mi exprim ideile, curiozitățile, dar mai ales să plec într-o nouă călătorie în care să descopar alături de tine ce ne definește ca indivizi unici. Mi-a placut ideea unui spațiu activ care să evolueze constant din interacțiunea dintre noi.

Dar cea care m-a încurajat și susținut în acest vis este Adela Parvu, căreia îi mulțumesc pe această cale.

 

 

Știu cât de important este ca cineva să te inspire și să te motiveze atunci cand ai nevoie! Nu ezita să mă contactezi și împreună vom găsi cel mai potrivit și creativ răspuns la întrebările tale!

 

 

 


4 thoughts on “Despre mine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *