Cum să îți amenajezi bucătăria în stil industrial?

Cum să îți amenajezi bucătăria în stil industrial?

Popularitatea stiului industrial a crescut destul de mult în ultimii ani. Spațiile industriale se referă la aspectul nefinisat al spațiului în raport cu piesele folosite, și cel mai important, la jocul de proporții într-un plan aerisit și deschis. Tavane înalte și ferestre mari, îmbracă sobrietatea și eleganța elementelor industriale, într-un spațiu funcțional și primitor. Dar pentru că fiecare cameră are o funcționalitate diferită, tranzițiile plăcute, în același stil de amenajare, pot fi destul de dificil de realizat. Când vine vorba de bucătărie, cu atât mai greu este să o integrăm în peisajul general al casei. Cum o amenajăm în așa fel încât să benefieciem de un decor final elegant și modern, dar tot o dată funcțional și confortabil?

Se pare că bucătăriile industriale sunt incredibil de versatile și îți oferă spațiu să experimentezi și alte stiluri. De fapt, așa cum știe orice împătimit al designului industrial, sunt o mulțime de sub-stiluri și direcții care pot particulariza aspectul amenajării tale. Fie că vorbim de un apartament, și nu ne referim doar la planuri open space, mansarde sau lofturi, asocierea de elemente din stiluri diferite poate fi o variantă utilă pentru orice încăpere a locuinței. De la modern la tradițional, până la eclectic și rustic, poți aduce amenajării tale cu aer industrial un plus de personalitate!

 

INDUSTRIAL MEETS MODERN

Un aspect elegant și rafinat, poți obține cu ajutorul materialelor așa zise prețioase, precum marmura. Amenajarea de mai jos propune pardoseală rece, de ciment, rafturi de metal și țevi expuse, iar marmura neagră vine să îmbrace acest look industrial, într-o haină modernă, acordându-i un plus de prețiozitate. Același lucru este valabil și pentru scaune, care îndeplinesc standardele clasice ale stilului industrial, formă și structură, dar împrumută din designul contemporan. Și obiectul decorativ aflat pe blatul de bucătărie insular face o treabă bună, aduce o notă modernă amenajării, fără să elimine sau să estompeze aspectul industrial.

 

 

 

INDUSTRIAL MEETS TRADITIONAL

 

Îmi place super mult cum această bucătărie îmbină accente tradiționale cu elemente specifice stilului industrial. Hota și cuptorul vin să completeze amenajarea și pun accentul pe funcțonalitatea spațiului. Știm deja că nici un spațiu industrial nu este complet fără cel puțin un element metalic sau de fier. Podelele din lemn de esență tare, masa din lemn masiv și prezența rafturilor deschise, descriu o atmosferă caldă, rustică, în timp ce dulapurile și scaunele negre, aduc o notă puțin mai sobră, masculină, specifică stilului industrial. Dar ce face această amenajare cu adevărat specială este corpul de iluminat suspendat în tavan. Subliniază înalțimea și pune în valoare aerul boem al încăperii. Și dacă tot suntem la capitolul lumină, deși nu vedem ferestrele în fotografie, se poate observa prezența evidentă a luminii naturale care ajută amenajarea să nu pară prea întunecată sau prea sobră. Îmbină farmecul și căldura stilui rustic cu facilitățile unei locuințe moderne!

 

 

 

ECLECTIC INDUSTRIAL

 

Plafonul în formă de A, șemineul old-school sau corpurile suspendate de iluminat supradimensionate? Nu știu exact ce îmi place, dar mă face să iubesc bucătăria asta. Ochii îți zboară imediat la planul deschis al încăperii, mai degrabă decât la detaliile tavanului alcătuit dintr-un mix de șine metalice și lemn. Deși putem vedea această bucătărie ca fiind una elegantă și unică, ea nu estompează zona de luat masa, atât de rafinată, sau spațiul destinat relaxării, din spate. Cine spune că spațiile industriale nu pot fi în același timp și calde și primitoare? Amestecul eclectic, realizat in jurul mesei cu ajutorul scaunelor, este exemplul perfect al îmbinării dintre funcționalitate și design.

 

 

 

INDUSTRIAL MEETS LUXE

 

Ferestre mari, grinzi și cărămizi expuse, podele de ciment și obiecte metalice, sunt elementele perfecte care definesc un decor industrial. Dar când adaugi câteva scaune tapisate cu piele și un candelabru elegant, spațiul devine mai mult de atât, o îmbinare între practic și creativ, cosmopolit și tot o dată non-conformist. Deci dacă ești în căutarea unei soluții pentru bucătăria ta cu aspect industrial, câteva elemente de design, pot transforma amenajarea ta industrială, într-una cu aspect elegant și rafinat. Planta mare din colț, dă viață amenajării și împiedică atmosfera să devină una austeră.

 

 

 

INDUSTRIAL MEETS RUSTIC

 

Chiar dacă nu beneficiezi de o bucătărie open-space, poți aborda un stil industrial pentru a oferi bucătăriei imaginea de spațiu aerisit. Îmi place la nebunie contrastul dintre pereții albi și senzația de rustic, country-chic, din această încăpere. Îmbinarea eclectică între blaturi și texturi, dulapurile de bucătărie și mobilierul insular cu aspect rustic, aduc amenajări un aer plastic și vibrant. Corpurile de iluminat echilibrează imaginea asta, care te duce cu gândul la zilele alea lungi de vară, când gătești cu prietenii la un vin roșu.

 

Stilul industrial iși are orginile în Manhattan-ul anilor 40, cartier care în acea perioadă făcea parte din zona industrială a orașului. Ocupat de oameni modești sau artiști, dezvoltă mai târziu un nou tip de locuință care astăzi poartă numele de loft. Între timp, Manhattan devine unul dintre cele mai cosmopolite cartiere, iar acele locuințe modeste și clădiri abandonate descriu astăzi un stil atât de râvnit printre împătimiții stilului industrial. Sper că te-am convins să încerci și tu o abordare diferită și personală în bucătărie!

 

 

NU UITA SĂ DAI LIKE ȘI PAGINII DE FACEBOOK PENTRU MAI MULTE IDEI ȘI SOLUȚII CREATIVE

 

 

Vrei să încerci o amenajare cu aer industrial dar nu știi de unde să începi? Scrie-mi și împreună vom găsi cel mai potrivit răspuns la întrebările tale!

 

 

Amenajarea unei băi mici poate fi o adevărată provocare. Atât în cazul apartamentelor, cât și în cazul caselor, mai ales cele construite înainte de 2000, s-a pus accentul pe utilitatea băii de serviciu și prea puțin pe design. Astăzi când confortul vine să completeze utilitatea spațiului, căutăm soluții cât mai creative cu care să punem în valoare spațiile mici. Află mai multe! – BĂI MICI AMENAJATE MODERN

 

 

Foto

 

Julia Robbs Photography

Space Exploration Design

ACP/Trunk Archive

JH Interior Design

 

Surse

 

mydomaine.com

global-design.ro

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *