Corpuri de iluminat pe care le poți face și tu!

Corpuri de iluminat pe care le poți face și tu!

Atunci când începem o amenajare tindem să acordăm atenție obiectelor mari de mobilier și uităm detalii care contează. Corpurile de iluminat sunt accesorii de design, care pe lângă funționalitatea lor intrinsecă, aceea de a ilumina încaperile, aduc un plus de stil si finețe încăperii prin designul pe care îl au.

Există o gamă variată de copruri de iluminat, lustre, candelabre, aplice, plafoniere sau spoturi. Oferta găsită pe piață e și ea destul de stufoasă. Deci care sunt soluțiile de iluminat potrivite pentru tine? Iată câteva variante care să te inspire!

 

Confecționează decorațiuni și obiecte la tine acasă! Pe lângă faptul că vei avea propriile tale decorațiuni și obiecte unicat, aceste activități iți stimulează creativitatea, simțul critic și abilitățile artistice.

 

Corpurile de iluminat pot completa o amenajare, pot pune în valoare un spațiu, o operă de artă, sau pot îmbogați un simplu moment, precum lectura sau masa în familie.

Caută soluții de iluminat care se potrivesc cu amenajarea ta. De exemplu, dacă îți dorești un aer rustic, sau vrei să aduci un touch industrial unei locuințe moderne, încearcă un obiect de iluminat realizat de tine, care să poarte patina timpului. Și materialele folosite sunt importante, astfel că nu vom folosi materiale actuale la un obiect rustic.

Tot mai mulți designeri si arhitecți militează pentru reciclarea creativă. Folosește pentru corpul tău de iluminat o bucată de lemn bătută de vânt și vreme sau un obiect metalic vechi de care nu mai ai nevoie. Imaginația e limita, așa că îndrăznește să cauți soluții cât mai creative și ingenioase.

Acest obiect de iluminat a fost realizat dintr-un scripete vechi reciclat de la o fermă. Scripetele a fost montat in perete cu șuruburi și i-a fost atașată o sfoară cu un bec supradimensionat. Ce îmi place cel mai mult la acest obiect este faptul că devine un obiect modular. Datorită scripetelui, te poți juca cu înălțimea becului în funcție de volumul de lumină de care ai nevoie. Tare, nu?

 

 

Scripetele nu e singurul obiect vechi pe care îl poți transforma într-un corp de iluminat super stylish. Chiar și o mașină veche de tocat carne poate ajunge un corp de iluminat spectaculos. Pe lânga rolul decorativ și funcțional,  este un obiect autentic, plin de valoare.

 

 

E extraordinar în câte feluri poți folosi borcanele. Aici designerul a realizat un corp de iluminat cu aer rustic modern. Pentru confecționare, nu ai nevoie decât de cateva borcane de sticlă, o scândură veche de lemn, becuri și sistemul de prindere. Pare simplu, nu?

 

 

Până și o scară poate fi transformată într-un corp de iluminat și e poate cel mai simplu de realizat. Instalație luminoasă găsești în orice magazin mai mare cu decorațiuni. Scara o poți realiza acasă, sau poți recicla orice scară veche pe care să o patinezi ulterior.

Pentru patină materialele variază în funcție de materialul scării, tehnică și de aspectul pe care ți-l dorești la final. Pentru un look industrial de exemplu, poți folosi o scară metalică căreia să-i aplici o patină cupru. Ce zici?

 

 

Realizează-ți propriile corpuri de iluminat! Ai idei pe care nu știi cum să le pui in practică? Nu ezita să mă contactezi și împreună vom găsi cele mai bune răspunsuri la întrebările tale!

 

Fii sigur ca dai like și paginii de FACEBOOK pentru mai multe idei si soluții creative!

 

Nu mai e mult și vine Crăciunul iar magazinele sunt deja pline cu decorațiuni de sezon. Câte din ele iți plac? Dacă luăm în calcul și bugetul, deja ne gândim la soluții alternative pentru ornamentele de Crăciun. Decorațiuni la școală, la grădiniță, acasă, la birou. Află cum să iți confecționezi decorațiuni de Crăciun simplu si ieftin! – Decorațiuni de Crăciun super simplu de făcut!

 

 

 

Surse

pinterest.comLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *