Art & More DIY

Cinematograf la tine acasă!

De pe 21 Februarie, 2017

Fie ca ești un cinefil înrăit sau pur și simplu vrei sa petreci timp de calitate împreună cu familia sau prietenii, am selectat pentru tine câteva idei prin care poți aduce experienta cinematografică la tine acasă!

 

 Serile de film sunt o metoda extraordinara prin care îți poți petrece timpul liber, mai ales în zilele friguroase de iarnă când nu prea vrei sa dai nas în nas cu gerul de afară. Cu puțină atenție la design, sunet, imagine și lumini, poți crea propriul tău cinematograf.

Iata cum!

 

Imagine

Bineînțeles ca primul pas în realizarea cinematografului tău este imaginea. Alegerile tale pot varia în funcție de preferințe dar și de buget. Poți opta pentru un televizor cu diagonală mare dar în același timp poți alege varianta unui proiector.
Dacă ești pasionat de tehnologie atunci cu atât mai bine. Vei știi cu siguranță ce trebuie sa alegi și vei găsi cele mai bune oferte.
Un televizor cu diagonala de peste 150 de cm variază ca preț între 3.500 de lei și poate ajunge pana la 50.000 în funcție de calitate, marcă și dimensiune.

În cazul unui buget redus poți opta pentru un televizor cu diagonală ceva mai mica, intre 126/152 de cm. Aici prețurile variază intre 1500 și 7000 de lei în funcție de calitate, marcă și dimensiune.

 Daca alegi varianta unui televizor trebuie sa ai în vedere ca acesta sa nu fie poziționat nici prea sus dar nici prea jos. Ideal este ca televizorul sa fie montat la înălțimea centrului vizual al privitorului în poziția șezând, astfel încât sa nu fii nevoit să adopți o poziție incomoda a gatului atunci când vizionezi un film.
Pentru o experiență cinematografică autentica poți alege varianta unui videoproiector. Prețul în cazul acestora poate varia intre 1000 și 4000 de lei în funcție de preferințe dar și de calitățile acestuia.
 În cazul unui buget redus poți alege varianta unui video proiector second-hand.
 

Sunet

Pentru o atmosfera cinematografică completa foarte important este și sunetul. Deși majoritatea televizoarelor moderne au sisteme audio bune, un sistem audio surround chiar face diferența și te poate transpune în mijlocul acțiunii filmului. “Speakerele” principale trebuie poziționate în fața camerei la înălțimea  urechii privitorului în poziția șezând. În cazul unei pardoseli necarpetate, decorează cu presuri sau covoare pentru a reduce ecoul. În cazul ferestrelor acestea trebuie acoperite cu draperii pentru o calitate mai buna a sunetului.
 

Cum stăm?

O canapea alcătuită din mai multe secțiuni și decorata cu multe perne, este alegerea perfecta pentru propriul tău cinema. Dacă preferi însă o abordare autentica, atunci poți opta pentru fotolii de teatru/cinema. Acestea pot fi găsite și comandate și la noi iar prețul lor variază intre 400 și 1500 în funcție de model, mărime și gradul de confort.
Aspectul cel mai important în cazul poziției locurilor este distanța dintre privitor și imagine. Pentru o experiență vizuală optimă, calculează distanța dintre privire și imagine în funcție de mărimea ecranului televizorului sau video proiectorului tău. Unii experți recomanda ca distanta sa fie egala cu 2/3 lungimi ale ecranului, însă aceasta poate varia în funcție de unghiul privitorului sau alți factori. Folosește acest calculator de distanță pentru a afla care este distanța optimă în cazul tău.
In cazul unui buget redus alege sa realizezi locul de sedere din paleti de lemn. Este o varianta ieftina dar si ingenioasa cu ajutorul careia iti poti organiza mai bine propriul cinematograf.

Lumini

Ultimele tehnologii în materie de televizoare adaptează lumina ecranului în funcție de lumina aflata în cameră astfel încât ai mereu la dispoziție cea mai buna imagine. În general, pentru vizionarea filmelor, cu cat este mai întuneric cu atât este mai bine. Echipează-ți propriul cinematograf cu adaptoare de lumina astfel încât sa poți regla intensitatea luminii ori de cate ori e nevoie. Dacă obișnuiești sa vizionezi filme în timpul zilei ia în considerare draperii opace prin care lumina nu poate trece.
Pentru a crea o atmosfera cu adevărat confortabila poți decora încăperea cu lumânări sau veioze cu lumina difuză caldă. Deasemenea poți alege veioze cu lumina difuza colorată, roșie, albastra sau orice alta culoare în funcție de preferințe.

Decor & More

Dacă îți dorești un cadru cât mai autentic decorează-ți camera cu afișele filmelor preferate. Poți opta și pentru o mașină de făcut porpcorn, dozator de suc sau boluri mari cu bomboane. Pentru mai multa distracție și pentru a-ți surprinde familia și prietenii, îți poți realiza propriile bilete de film.

 

 

Si pentru ca nu mai e mult si vine vara poti lua in calcul varianta unui cinematograf in aer liber.

 

Decoreaza-ti gradina cu felinare  confectionate de tine din borcane pictate. Afla cum sa iti manufacturezi propriile felinare din articolul meu dedicat fetelor de la Marcus. Incearca si tu!

 

 

Nu contează ce buget sau de cat spațiu dispui, cu putina creativitate îți poți crea oricând propriul cinematograf chiar în inima propriului cămin!

 

Fa din serile de film o adevărată desfătare pentru prietenii și familia ta!

Enjoy!

 

TAGS
ARTICOLE SIMILARE

Comenteaza

ALINA DUȚĂ
Bucuresti, RO

Am desenat primii pantofi la 5 ani. Au urmat oameni și rochii, locuri și vise. Atunci îmi doream să fac modă. Astăzi vânez idei creative pe care vreau să le împărtășesc cu tine. Alături de mine nu te vei limita la cele mai la îndemână soluții. Vom cauta cel mai potrivit răspuns la întrebările tale. Împreună vom vedea cum ideile tale prind contur!

Facebook