Dopuri de plută – Reciclare creativă

Dopuri de plută – Reciclare creativă

Dopuri de plută găsești în fiecare gospodărie. Iată câteva idei creative despre cum poți folosi dopurile de vin.

Păstrează dopurile de plută și îți poți realiza obiecte decorative și funcționale. Nu ai nevoie decât de imaginație și ceva răbdare ca să strângi dopuri de vin sau orice alte dopuri de plută. Eu am strâns deja un borcan mare, dar am nevoie de multe dopuri. Vreau să îmi fac un covoraș pentru baie.

Pentru covorașul de baie nu ai nevoie decât de adeziv, o bază de plastic și evident, dopuri. Dacă nu ești un împătimit al vinului poți achiziționa dopuri de la furnizori, sau magazine pentru artizanat. Taie dopurile de vin in jumate si lipește-le de suport. Suport de plastic găsești în orice magazin ca Dedeman sau Hornbach. Lipește dopurile cu ajutorul unui pistol de lipit la cald, pe bază de silicon. O să îți ușureze munca și obiectele tale decorative vor fi mai rezistente in timp.

Nu uita să fierbi dopurile de vin înainte! E foarte important să fierbi dopurile ca să le poți tăia. Altfel, o să te chinui foarte mult să le tai pe jumate. Eu am tăiat două dopuri de vin pentru orhidee, fără să le fierb, și a fost destul de dificil. Da, dopurile de plută sunt bune și pentru orhidee. Asta dacă sunt îmbibate în vin roșu, pentru că orhideelor le place tanina. Deci iată incă un motiv pentru care să nu arunci dopurile de vin roșu.

 

 

Și pentru că tot vorbeam de orhidee, iată cum poți personaliza diverse ghivece de flori sau chiar frapiera de vin. Lipește dopurile cu grijă pe forma rotundă a ghiveciului sau obiectului pe care vrei să-l personalizezi!

 

 

Nu mai e mult până la sărbătorile de iarnă. Poți folosi dopurile de plută ca să confecționezi decorațiuni de Crăciun. Uite cât sunt de drăguți acești reni! Folosește un pistol de lipit cu silicon și câteva crenguțe de copac pentru coarne și picioare. Și nu doar renii pot fi ușor de realizat. Folosește dopuri de plută și câteva bucăți de fetru, pentru a realiza decorațiuni de Crăciun în formă de bufniță!

Îmbogățește-ți decorul de sărbători cu câțiva fulgi de zăpadă realizați din dopuri de vin. Stabilește forma fulgului, lipește dopurile și vopsește-le cu acrilic alb!

 

 

 

Un panou interactiv pentru hol este un obiect decorativ dar și funțional. Confecționează-ți și tu unul din dopuri de vin!

Ai nevoie de un cadru rotund sau pătrat în care să fixezi dopurile. Alege forma suportului în funcție de ce formă îți dorești pentru panoul tău. Pentru suport poți folosi chiar și o tavă veche de bucătarie. Lipește dopurile cu pistolul cu silicon și agață panoul cu sfoară, de un suport tip cuier. Arata fain, nu?

 

 

Chiar și o jardinieră poate fi realizată din dopuri de vin. Confecționează-ți și tu una sau îmbunătățește aspectul jardinierelor și ghivecelor vechi cu ajutorul dopurilor de vin! Taie dopurile pe jumate și lipește-le cu grijă pe forma jardinierei.

 

 

Ce poate fi mai simplu de dăruit decât o sticlă de vin? Decoreză sticlele pe care le oferi cadou cu ajutorul dopurilor de plută. Un cadou simplu care poate fi ușor personalizat.

 

 

Sunt sigură că ceaiul este alegerea perfectă pentru zilele astea friguroase de toamnă. Iată cum poți întregi imaginea serviciului tău de ceai, cu aceste protecții pentru masă din plută. Realizează-le chiar tu, din dopuri reciclate de vin. Poți folosi dopuri întregi sau le poți tăia pe jumate. Lasă-ți imaginația să te ajute și joacă-te cu forme și dimensiuni. Sunt potrivite atât pentru bucătărie, cât și pentru măsuța de cafea din living sau balcon.

 

 

Folosește dopurile de vin ca să îți confecționezi etichete pentru mesele cu prietenii. Fie că organizezi o petrecere cu tematică sau doar o degustare de vinuri, aceste etichete aduc un plus de eleganță și originalitate oricărei mese.

 

 

Suporturile de lumânări pot fi și ele personalizate cu ceva imaginație și câteva dopuri de plută. Pe Pinterest găsești o mulțime de idei și soluții creative cu ajutorul cărora îți poți personaliza diverse decorațiuni și obiecte din jurul gospodăriei. Fii creativ!

 

 

Sper că te-am convins să încerci și tu obiecte decorative din dopuri de plută. Dacă nu, reciclează dopurile de vin și scrie-mi! Împreună, vom găsi cea mai bună utilitate pentru ele.

 

Nu uita să dai like și paginii de FACEBOOK pentru mai multe idei și soluții creative!

 

 

 

Nu mai e mult și vine Crăciunul iar magazinele sunt deja pline cu decorațiuni de sezon. Câte din ele iți plac? Dacă luăm în calcul și bugetul, deja ne gândim la soluții alternative pentru ornamentele de Crăciun. Decorațiuni la școală, la grădiniță, acasă, la birou. Află cum să iți confecționezi decorațiuni de Crăciun simplu si ieftin!Decorațiuni de Crăciun, super simplu de făcut!

 1 thought on “Dopuri de plută – Reciclare creativă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *