Bucătării practice cu rafturi deschise

Bucătării practice cu rafturi deschise

Rafturile deschise sunt soluția perfectă pentru o bucătărie practică și modernă. Majoritatea încă optează pentru rafturile închise, gândind că un raft plin cu farfurii și căni nu poate arăta bine. Ei bine, iată că pe lângă faptul că sunt extrem de funcționale și ocupă puțin spațiu, această variantă de depozitare poate arăta grozav.

Sunt sigură că cel puțin o dată te-ai trezit cautând în toate dulapurile, după serviciul de cafea pe care nu l-ai mai folosit demult, încercând să eviți celelalte zeci de căni și farfurii, pe care oricum nu le folosești dar le păstrezi acolo. Ai intrat vreodata în bucătărie și ai avut senzația că ai pășit în lift? Dacă da, rafturile deschise sunt depozitarul perfect pentru bucătăria ta.

Un alt argument adus în favoarea rafturilor deschise este legat de buget. Fie că nu dispui de un buget mare pentru amenajarea bucătăriei sau pur și simplu cauți niște soluții economice, rafturile deschise sunt super ușor și ieftin de realizat. Ai nevoie doar de sistemele de prindere și polițele raftului, care pot fi foarte ușor de făcut din lemn reciclat, iar veselă și decorațiuni găsești în orice gospodărie.

 

Mai multă lumină naturală! Dulapurile suspendate pot arăta bine, dar vor bloca o cantitate bună de lumină naturală care intră în bucătărie. Mai ales dacă vorbim despre o bucătărie mică, care nu beneficiază de multă lumină naturală, rafturile de depozitare deschise, luminează încăperea oferind senzația unui spațiu aerisit. Poți face asta, demontând ușile dulapurilor suspendate sau achiziționând altele noi. Dacă dispui și de ceva creativitate, cu puțină imaginație și câteva soluții tehnice iți poți realiza singur rafturile.

 

 

 

 

 

 

 

Mai mult spațiu! Dacă dispui de o bucătărie mică, dulapurile suspendate nu vor face altceva decât să-ți accentueze senzația de claustrofobie. Optimizează spațiul din încăpere cu rafturi deschise și vei scăpa de toate bucățile de lemn inutile, care îți transformă bucătăria într-o cutie.

 

 

 

Mai multă organizare! Fiecare iși echipează bucătăria după cum îi place, în funcție de nevoi și personalitate, dar nu e bucătărie fără măcar câteva vase frumoase. De ce să nu le punem la vedere, ca să ne putem bucura mai des de ele, personalizând astfel aspectul amenajării bucătăriei? Fie că vorbim de vase și decorațiuni actuale sau tradiționale, ne putem organiza spațiul din bucătărie cu ce ne place mai mult și ce ne definește personalitatea. Caută stilul care te reprezintă și asociază obiecte și decorațiuni care îl definesc. Poți începe prin a scoate la vedere vasele pe care le folosești mai des. Fără să mai cauți prin toate dulapurile după diverse vase sau ustensile, reușești să păstrezi o bucătărie organizată. Flosește plante și decorațiuni ca să personalizezi aspectul rafturilor tale deschise. A, și nu uita de condimente! Păstrate în borcane mai mici sau mai mari, pot arăta foarte bine depozitate la vedere.

 

 

 

Mai mult timp pentru tine! Ultimul lucru pe care ți-l dorești dimineața devreme este să cauți printre farfurii și vase, cutii de cereale și alimente, ca să pregătești micul dejun. Mai ales dacă timpul de dimineață este scurt, rafturile deschise sunt soluția pentru tine. Vei pregăti micul dejun și cafeaua in doar câteva minute, tot ce ai nevoie fiind la îndemână. Organizează-ți rafturile cu tot ce ai nevoie dimineața. Borcanul de cafea și zahăr. cești de cafea, borcane cu cereale sau tot ce crezi tu că ai nevoie. Nu uita să inveselești atmosfera cu plante și decorațiuni.

 

 

 

Uită de dulapurile suspendate și bucură-te de avantajele rafturilor deschise! Începe prin asociarea de elemente albe și plante. Poți opta pentru căni, farfurii, boluri sau borcane cu cereale și condimente și nu ai cum să dai greș. Îndrăznește să fii creativ și caută o soluție care ți se potrivește, ținând cont și de faptul că o dată ce folosești obiectele, va fi mult mai simplu să păstrezi ordinea dacă de la început le găsești un loc potrivit. Scopul rafturilor deschise este în primul rând unul decorativ, dar să nu uităm totuși de rolul funcțional, unde obiectele vin în întampinarea noastră fiind puse la îndemână. Sper că te-am convins să încerci și tu o soluție asemănătoare care pe lângă rolul funcțional și decorativ este și o variantă deosebit de economică!

 

 

 

 

NU UITA SĂ DAI LIKE ȘI PAGINII DE FACEBOOK PENTRU MAI MULT IDEI ȘI SOLUȚII CREATIVE!

 

Vrei să schimbi aspectul căminului tău dar nu știi de unde să începi? Scrie-mi și împreună vom găsi cel mai potrivit răspuns la întrebările tale!

 

 

 

Se pare că bucătăriile industriale sunt incredibil de versatile și îți oferă spațiu să experimentezi și alte stiluri. De fapt, așa cum știe orice împătimit al designului industrial, sunt o mulțime de sub-stiluri și direcții care pot particulariza aspectul amenajării tale. Fie că vorbim de un apartament, și nu ne referim doar la planuri open space, mansarde sau lofturi, asocierea de elemente din stiluri diferite poate fi o variantă utilă pentru orice încăpere a locuinței. De la modern la tradițional, până la eclectic și rustic, poți aduce amenajării tale cu aer industrial un plus de personalitate! – AFLĂ CUM SĂ ÎȚI AMENAJEZI BUCĂTĂRIA ÎN STIL INDUSTRIAL?

 

 

 

Surse/Foto:

pinterest.com

diyinpdx.com

decoholic.org

jenloveskev.com

living.repurposed

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *