Băi mici amenajate modern

Băi mici amenajate modern

Amenajarea unei băi mici poate fi o adevărată provocare. Atât în cazul apartamentelor, cât și în cazul caselor, mai ales cele construite înainte de 2000, s-a pus accentul pe utilitatea băii de serviciu și prea puțin pe design. Astăzi când confortul vine să completeze utilitatea spațiului, căutăm soluții cât mai creative cu care să punem în valoare spațiile mici.

Dimensiunile reduse ale unei băi impun multe restricții în amenajare. De la alegerea culorilor și finisajelor, până la mobilierul de baie și obiectele sanitare, o baie mică poate deveni o corvoadă în procesul de renovare. Uită de corpurile sanitare și de mobilier masive, și caută să găsești cea mai bună soluție de optimizare a spațiului de care dispui. Da, în cazul unei băi mici cea mai mare problemă este spațiul. Cum să organizăm spațiul din baie fără să fie nevoie să renunțăm la obiecte indispensabile și fără să supraîncărcăm baia? Am găsit câteva idei de amenajare a unor băi mici, care să te inspire!

Alege stilul care te reprezintă și folosește finisaje și culori care îmbracă acest stil! Dacă te gândești la un stil rustic-modern de exemplu, prezența finisajelor din lemn și piatră este obligatorie. Un perete placat cu lemn, piatră, nuanțele naturale, aspectul nefinisat, obiecte decorative realizate prin procedee manufacturiale, se combină perfect intr-un spațiu confortabil, intim. Această variantă îmbină farmecul și căldura stilului rustic cu facilitățile unei locuințe moderne.

 

 

Până nu demult stilul rustic-industrial nici nu era considerat un stil de sine stătător. Astăzi însă, e foarte apreciat pentru aerul modest, simplu și elementar. Este un stil tineresc care se caracterizează prin aspectul de depozit funcțional, simplitate si atmosfera aproape rudimentara în anumite cazuri. Dacă îți place stilul rustic-industrial îl poți obține prin placarea unui perete cu cărămidă apartentă, prezența decorațiunilor cu aspect metalic, vechi sau finisaje tradiționale din lemn, piatră, metal.

O soluție foarte bună pentru a da impresia de mai mult spațiu în cazul băilor mici, este prezența oglinzilor supradimensionate sau chiar placarea unui perete cu oglindă. Oglinzile au capacitatea de a reflecta lumina , la fel ca și culoarea alb. Așadar folosește cu încredere trucul oglinzilor, pentru a mari vizual o baie de mici dimensiuni.

 

 

Îndrăznește să fii creativ și alege accente puternice de culoare pentru baia de serviciu. Culorile fac încăperea să vibreze, aduc un touch vesel și îmbracă un stil modern, plin de vitalitate. Mai jos, designerul a împletit stilul minimalist cu prezența culorilor, realizând un echilibru cromatic menit să surprindă și să captiveze. Utilizând o cromatică rafinată în nuanțe de albastru, reinterpretează aerul proaspăt și peisajul diafan al mării, reușind să aducă în prim plan ideea de confort din vacanță.

 

 

Foarte importante în cadrul amenajării oricărui spațiu, devin pasiunile si hobbyurile beneficiarului. Un designer va încerca întodeauna să îmbine utilitatea și confortul spațiului, prin evidențierea stilului și gusturilor tale. Dacă îți place să citești la baie, de ce să nu aduci biblioteca la tine? În cazul băilor mici, care nu dispun de cadă sau cabină de duș, poate fi o soluție super creativă pentru cei pasionați de lectură. În cazul băilor ceva mai mari, unde dispunem de întreaga gamă de corpuri sanitare, o problemă poate fi umiditatea din încăpere, pentru implementarea acestei idei. Pe lângă evidențierea acelor aspecte care te caracterizează, este o soluție foarte bună pentru depozitarea cărților, mai ales dacă nu își mai găsesc locul în restul casei.

 

 

Unul dintre primele lucruri pe care l-am învățat când am început să studiez scenografia, a fost acela că negrul nu este periculos pentru o compoziție. Mulți designeri și artiști fug încă de negru, fiind punctul extrem de contrast, clar-obscur iar beneficiarii sunt reticenți la accentele puternice de culoare și contrast. Pe sistemul, cu alb merg la sigur, nu vei reuși niciodată să scoți din tine doza aia de nebunie care să te caracterizeze și să îmbrace amenajarea ta în originalitate și rafinament. Fii curajos și încearcă pentru început, măcar un perete negru. Poți realiza chiar un perete interactiv, cu vopsea neagră cu efect de tablă, pe care să notezi idei sau mesaje motivaționale.

Iată cum prezența unui perete negru, asociat cu forme și linii calde, pot creea o atmosferă confortabilă care te inspiră și te captivează.

 

 

Dacă te caracterizează un stil elegant, atunci materialele naturale precum marmura sau granitul vor aduce plus de rafinament amenajării tale. Modern, este un termen vag în materie de design. Folosește linii curate, clare și o paletă de culori simplă și vei reuși să împletești stilul minimalist cu perfecțiunea formelor mobilierului, realizând echilibrul de care ai nevoie ca să înnobilezi atmosfera.

 

 

Tapetul este deasemenea o soluție ingenioasă prin care putem să aducem în baie iluzia optică de spațiu mărit. Mai jos, designerul a folosit un foto-tapet care infățișează o perspectivă, cu ajutorul căreia a adus în încăpere senzația de adâncime și un plus de spațiu. Pentru baia de serviciu poți folosi orice fel de tapet însă dacă vrei să aplici acceași soluție pentru baia mare, unde nivelul de umiditate este consdierabil crescut, îți recomand achiziționarea unui tapet special pentru baie.

 

 

Poți opta pentru un stil minimalist, masculin care să exprime forță și curaj, folosind finisaje cu aspect dur. Paleta cromatică favorizează culorile închise, iar amenajarea este caracterizată prin simplitate și funcționalitate. Pentru pardoseală, alege gresie dreptunghiulară gri sau parchet inchis la culoare. Culoarea care domneşte într-o baie în stil masculin este negrul. De la accesoriile de baie – savoniere, cutii de cosmetice, pahare din ceramică – până la etajere, rafturi din metal şi coşuri de rufe, negrul este prima alegere. Alăturându-i albul obțineți un duo clasic, elegant, mereu la modă. Pentru un plus de originalitate folosește bandă led cu care să conturezi suprafața băii. Arată cool, nu?

 

 

 

Ultima, dar cu siguranță nu cea din urmă, paleta cromatică alb/gri/bej, diafană și rafinată, este preferata majorității. Una dintre cele mai des întâlnite variante în cazul bailor, pereți albi, gresie/faianță, obiecte sanitare și decorative simple și funcționale poate fi alegerea perfectă dacă ești adeptul unui stil mai conservator. Folosește gresie cu aspect grafic pentru a aduce un plus de formă și culoare într-o baie albă. Realizează compoziții artistice menite să ofere băilor mici personalitate și distincție cu ajutorul tablourilor sau folosește lumânări pentru un aspect romantic.

Când începem o renovare ne concentrăm atenția asupra obiectelor mari de mobilier, precum canapeaua sau mesele, dar uităm de colțurile mici sau spațiile mai puțin expuse. Fie că e vorba despre baia mică, balcon, bucătărie, spațiul de sub scară sau cel de după ușă, tratează aceste spații cu interes și vei vedea cum proiectele de amenajare interioară pe care le-ai visat se transformă în realitate. Sper că te-am convins să încerci și tu o transformare plină de originalitate în baia mică!

 

 

 

 

Te gândești la o transformare pentru locuința ta dar nu știi de unde să începi? Scrie-mi, și împreună vom găsi cel mai potrivit răspuns la întrebările tale! Fii creativ!

 

 

 

Nu uita să dai like și paginii de FACEBOOK pentru mai multe idei și soluții creative!

 

 

Au început să recondiționeze mobilier vintage pentru că le place acasă. Acasă este imperiul fiecăruia. Pentru Francisca si Claudia confortul de acasă este esențial pentru o viață sănătoasă. Și-au propus să readucă la viață mobilier vechi, cu încărcătură istorică și emoțională. Așa a apărut conceptul de Mint Condition, prin care fetele își doresc să promoveze calitatea designului și frumusețea finisajelor vintage. Află mai multe! MOBILIER VINTAGE RECONDIȚIONAT

 

 

 

 

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *