Amenajare spațiu de lucru | Eat Play Work Repeat

Amenajare spațiu de lucru | Eat Play Work Repeat

„Atenția pe care un angajator o va arăta spre designul și caracteristicile funcționale ale unui spațiu de lucru, devine un indicator cheie al înclinației acelei companii spre creativitate și inovație. Pe măsură ce adaptarea spațiilor de lucru la nevoile angajaților și accelerarea proceselor de lucru sunt din ce în ce mai căutate de companii, arhitecții și consultanții vor trebui să găsească soluții noi, croite pe specificul activității și profilul angajaților acestora. Îndepărtându-se de simpla alocare a unui număr de metri pătrați pentru fiecare angajat și așezarea corpurilor de mobilier în funcție de caracteristicile planului de etaj al unei clădiri, noile tendințe de amenajare a spațiilor de birou indică 3 direcții principale pe care o companie trebuie să le ia în calcul: Comunicare și mobilitate, Flexibilitate și upgrade tehnologic & Identitatea și valorile companiei„, spune Andrei Voica, asoociate pe zona de fitout și architectural planning în cadrul companiei de consultanță imobiliara Colliers.

Arhitecții de la Studio 2.1 au reușit să atingă cele trei obiective în cadrul amenajării spațiilor de lucru și conexe din cadrul unei companii de software din București și rezultatul este unul remarcabil. Au împărțit spațiul ținând cont de nevoile angajaților pe tot parcusul unei zile de muncă astfel că, pe lângă zona de lucru, au gândit trei spații conexe, spațiul pentru luat masa, o camera de gaming și o zonă destinată relaxării.

 

XPT OFFICES – EAT PLAY WORK REPEAT

Când vorbim despre un spațiu de lucru pentru domeniul IT, poate că primul gând este acela de aspect hi-tech și rece, însă „motto-ul” echipei XPT – Keep it simple, Make it work – a inspirat conceptul general al acestui proiect.

Tema de proiectare a pornit de la ideea de „Playfull Office”, respectiv nu doar un spațiu de lucru, ci un loc familiar și prietenos pentru colectivul XPT, în care să poată lucra eficient dar și lua o pauză în care să socializeze, să joace ping-pong sau pur și simplu să se relaxeze. Spațiul de birouri este practic ultimul etaj al clădirii Trust Center, de pe Splaiul Independenței, fiind vorba despre o fostă hală parțial modernizată cu vedere către râul Dâmbovița.

Paleta cromatică contribuie la caracterul ludic al spațiilor iar pereții au devenit suprafețe destinate unor mesaje amplasate strategic pentru a stimula creativitatea și interesul atât echipei XPT, cât și vizitatorilor. Spațiul de 320 mp, fiind dezvoltat mai mult pe lungime, a fost gândit ca unul cât mai fluid și deschis, cu zona principală de co-working amplasată în centru, iar restul funcțiunilor să vină ca un soi de alveole pe acest traseu. De asemenea, spațiile destinate studiului individual și ședințelor sunt compartimentate cu pereți de sticlă, pentru a păstra ideea de lucru „împreună”, facilitând interacțiunea dintre angajați.

Bucătăria devine locul principal de întâlnire a colectivului, motiv pentru care ambianța este foarte asemănătoare cu cea a unei locuințe. Plafonul din riflaj de lemn este elementul de design principal, constând într-un pattern de fagure, fiecare hexagon având o hașură diferită. Ideea de hașură este preluată atât pe desenul de pe pereți, cât și la măștile de calorifere, conferind o dinamică interesantă a spațiului. Textura de fagure se regăsește și la nivelul pardoselii a cărei stereotomie mimează dematerializarea peretelui negru ce conține continuarea mesajului cu caracter motivațional: It always seems impossible – Untill it’s done.

Cristina Ionescu

Studio 2.1

 

Photos | Sabin Prodan – Trying To Do Art

 

 

Grafica propusă de echipa Studio 2.1,  prezentă pe suprafața pereților, atât în zona de bucătărie cât și cea de relaxare și gaming este realizată de mine. Pentru realizarea acestor zone am folosit materiale uzuale; lavabil, trafaleți, pensule, bandă de hârtie. Înălțimea considerabilă a plafonului, îmbinările de culori și timpul de uscare a vopselei au îngreunat procesul de realizare, dar finisajele arată foarte bine completând astfel conceptul general al acestui proiect.

 

 

Studio 2.1 reprezintă o echipă de tineri arhitecți, plini de entuziasm și creativitate, care iși propun redesenarea unei realități cu ajutorul designului. Domeniul de activitate cuprinde proiectare de arhitectură, design și amenajări interioare, imagine și proiectare de standuri expoziționale și mobilier, multiple forme de identitate vizuală.

 

 

 

 

NU UITA SĂ DAI LIKE ȘI PAGINII DE FACEBOOK PENTRU MAI MULTE IDEI ȘI SOLUȚII CREATIVE!

 

 

 

O locație boemă, un concept care aduce în atenția bucureștenilor nevoia evidentă de exploatare a potențialului oferit de clădirile vechi cu aspect industrial, părăsite sau aflate în pragul demolării; așa poate fi descris spațiul din SPĂTARU PREDA 5 | FOST SPAȚIU INDUSTRIAL TRANSFORMAT ÎN LOCAȚIE ALTERNATIVĂ PENTRU EVENIMENTE CULTURALE, OAMENI ȘI ARTIȘTI

 

 

wall-street.ro

doipunctunu.ro



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *