act creative

Amenajare cu principii feng shui, spațiu de joacă și de relaxare la Smile Ambassador

Amenajare cu principii feng shui, spațiu de joacă și de relaxare la Smile Ambassador

Iulia și Gabriel Beleni-Ilie sunt fondatorii Smile Ambassador din Primăverii 39. Smile Ambassador este un concept exclusivist de servicii de stomatologie premium, ce acoperă întreaga arie de servicii de stomatologie de cea mai înaltă calitate. Iulia și Gabi și-au dorit o locație amenajată după principii Feng Shui, unde fiecare pacient să se simtă ca acasă, iar copiii să beneficieze de un spațiu de joacă special destinat. 

Când m-am întâlnit cu ei știau foarte bine ce își doresc. Un spațiu cald și primitor, în care pacienții să se poată relaxa ca acasă. Locul de joacă a venit ca o consecință naturală a experienței de lucru. Au învățat despre copii că se plictisesc repede, și au nevoie de un spațiu special amenajat pentru ei, care să răspundă nevoilor celor mici și să îi ajute să depășească teama unei intervenții stomatologice. Așa a apărut ideea unui spațiu de joacă interactiv, care să-i solicite creativ pe micuți și să-i țină ocupați în timp ce așteaptă să intre la medic.

 

Provocarea a apărut din partea Iuliei care este pasionată de Feng Shui. Feng Shui-ul tradițional se bazează pe măsurători și calcule și recomandă aranjarea mobilierului și electrocasnicelor, astfel încât energiile pozitive să fie activate iar cele negative distruse. Pe lângă reorganizarea obiectelor de mobilier, se recomandă folosirea bambușilor, a apei și a sării, a obiectelor din ceramică sau metal, deoarece acestea simbolizează cele cinci elemente fundamentale: apă, pământ, foc, lemn, metal. O altă recomandare presupune distribuirea corectă a culorilor în diferitele zone care vor fi amenajate, dar numai în urma unor calcule și măsurători foarte precise. Așa am început amenajarea la Smile Ambassador, cu restricțiile impuse de măsurătorile specialiștilor Feng Shui, și cu dorința de a crea un spațiu de așteptare unde indiferent de vârstă, pacienții să se poată relaxa.

Ironia face că locului de joacă, i-au fost destinate culorile alb și negru, astfel că lucrurile au devenit puțin complicate. Când te gândești la un spațiu de joacă, primul lucru la care te gândești sunt culorile. Mi-am dorit un spațiu activ, care să se schimbe costant din interacțiunea cu cei mici. Am creat astfel niște zone interactive, respectând totuși tema alb negru. Am folosit vopsea neagră cu efect de tablă, pe peretele alb și am obținut un perete pe care copiii se pot juca cu cretă, scrie diferite mesaje și review-uri medicilor. Pe același perete au fost montate șine de lemn, trasee, de care cei mici pot atașa trenuri și mașinuțe. Un alt panou a fost realizat din lemn, îmbrăcat ulterior cu o foaie de tablă. Am ales să folosesc tablă pentru că îmi doream încă un traseu, de data aceasta pentru mașinuțe cu magnet atașat. În spatele acestuia am montat banda led pentru un plus de volum și un efect vizual de impact. Pentru fetițe, locul este împânzit cu creaioane colorate, mingiuțe și cărticele, astfel încât să profite la maxim de vizita la medic iar tema alb-negru e completată de pernele realizate la comandă.

 

 

Zonei de TV i-a fost destinată culoarea roșie și elemente de lemn. Am realizat astfel un panou TV din panouri din lemn masiv de la Dedeman, pe care le-am patinat ulterior cu acrilic, mașina de șlefuit și pensule. Crăpăturile au fost realizate cu cutterul pentru a sublinia un aspect mai natural al lemnului. Mi-am dorit un panou de lemn care să respire, să trăiască și vibreze o dată cu locul. Am folosit și aici bandă led, între panoul de lemn și peretele fundal roșu burgund, pentru un plus de volum.

 

 

 

Centrul de interes al zonei de așteptare rămâne obiectul decorativ gândit de mine, din metal și sticlă. Am realizat un cadru metalic pătrat pe care l-am agățat de tavan cu cârlige. De cadrul metalic am agățat cu gută transparentă, globuri de sticlă pe care le-am comandat online special pentru proiectul ăsta de la Fuleki Glass.

 

 

Zona centrală, este formată din canapea, cele 2 fotolii și măsuțele. Măsuțele sunt de la Ikea și au fost patinate de mine ca să capetele acest aspect metalic, de cupru, la fel ca și obiectul decorativ din tavan. Canapeaua și fotoliile le-a ales Iulia, iar mie mi-au placut foarte mult.

Pentru realizarea și montarea obiectelor decorative m-a ajutat Marius Mitran, colegul meu de la Visuri la Cheie, fără de care nu știu ce m-aș fi făcut. Procesul de realizare a fost destul de anevoios mai ales în cazul panoului TV. Ideile creative nu ar însemna nimic fără soluții tehnice și oameni talentați care să le pună în valoare.

 

 

Amenajarea de la Smile Ambassador a adus numai reacții pline de încântare. Sper că vă place și vouă și vă invit să treceți cu încredere pragul unui cabinet cu servicii profesioniste și oameni calzi și primitori, care iși doresc să ofere pacienților mai mult decât o experiență plăcută la dentist. Te împinge să visezi la povești frumoase, basme cu zâne și relaxare.

 

Zâmbete și relaxare la Smile Ambassador în Bulevardul Primăverii 39.

Facebook

www.smileambassador.ro

 

Nu uita să dai like și paginii de FACEBOOK pentru mai multe idei și soluții creative!

 

 

Te gândești să redecorezi spațiul de locuit sau biroul dar nu știi de unde să începi? Scrie-mi și împreună vom găsi cel mai potrivit răspuns la întrebările tale! Îndrăznește să fii creativ!

 

 

Pe Alina o cunosc deja de patru ani. Mi-e colegă, prietenă și model. Ce îmi place cel mai mult la ea, este că nu încetează să se caute și descopere, atât profesional cât și spiritual. Este una dintre cele mai calde persoane pe care le cunosc. Pune suflet în tot ce face și povestește cu atâta pasiune, încât pur și simplu nu te saturi să o asculți. Am vorbit cu Alina despre viață, schimbare și evoluție. Enjoy! – DESPRE DEZVOLTARE ȘI REGĂSIRE CU ALINA VÎLCU

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *