Acasă :: the film & Augmented Space Agency la Street Delivery

Acasă :: the film & Augmented Space Agency la Street Delivery

Acasa – filmul – este un proiect umanitar si o documentare pentru un film de lung metraj despre viata unei familii care locuieste in cel mai mare parc natural urban din Europa Continentala. Pentru familia Enache, ‘Acasa‘ a insemnat pana de curand o baraca improvizata in Parcul Natural Vacaresti. 16 oameni, dintre care 11 copii, au trait izolati in mijlocul Bucurestiului, fara acces la utilitati, educatie sau medici.

 

.

Din vara anului 2016, doi reporteri de la Casa Jurnalistului au inceput sa lucreze la un reportaj despre un parc natural din inima orasului. Au sfarsit prin a derula o documentare pentru un film de lung metraj si un proiect social care a strans in jurul copiilor zeci de voluntari si organizatii umanitare.

.

Surorile Zana si Duca dupa o zi de joaca. Fotografie facuta de Cezar – 8 ani

.

A rezultat o serie de fotografii trase cu camere foto pe film, facute de copii. Cele mai puternice 10 fotografii au fost expuse in weekend la Street Delivery, unde copiii de la Acasa :: the film au avut standul lor personal si ne-au intampinat cu fotografii augmentate digital.

.

Luciana, cea mai mica dintre fratii Enache. Fotografie facuta de Rica – 13 ani

.

Expozitie cu fotografiile copiilor din Delta Vacaresti, augmentata digital de Augmented Space Agency la Street Delivery – Possible Gardens

.

Scriam zilele trecute in articolul dedicat realitatii augmentate, de proiectul celor de la Unicat in colaborare cu Augmented Space Agency, mai precis despre aplicatia ‘unicat augmented‘. Iata ca cei de la Augmented Space Agency ne surprind in continuare cu un alt proiect, de data aceasta realizat in colaborare cu Radu Ciorniciuc, producatorul Acasa – the film. Curiozitatea, bunatatea si creativitatea copiilor l-au facut pe Radu sa ii lase pe ei sa captureze frumusetea Deltei.

O parte din forografiile facute de copii au fost augmentate digital de cei la Augmented Space Agency si am putut interactiona cu ele in weekend la Street Delivery. Da! Fotografii cu care poti interactiona, cu ajutorul unei aplicatii dezvoltata de Augmented Space Agency. In 5 din cele 10 fotografii expuse a fost ascuns cate un fragment din filmul Acasa.

.

Marcel – 12 ani. Fotografie facuta de Gigel – 10 ani
.

„Copiii sunt extrem de curiosi apropo de orice inseamna tehnologie. E de-ajuns sa scoti telefonul din buzunar si te trezesti cu trei copii in jurul tau, toti cu ochii la ce butonezi. La fel se intampla si cand scoteam camera de filmat. Uneori le ziceam sa ignore camera, dar de fiecare data simteam cum se apropie, incet-incet, vreun copil prin spatele meu, pana se golea cadrul pe care-l filmam, pentru ca veneau toti in spatele obiectivului, sa vada ce si cum filmez.

Asa mi-a venit ideea, acum sase luni, sa le dau aparate de fotografiat pe film – similare cu cele pe care le gaseau ei prin gunoaie cand mergeau la reciclat sticle. Mircea Topoleanu i-a invatat cum sa le foloseasca, cum e cu incadrarea, cu luminile…

Am fost tare mandri și entuziasmati sa descoperim fotografiile facute de copii. Sunt extrem de sensibile, sincere și puternice. Apoi ne-am gandit sa facem o expoziție si sa aratam oamenilor minunea.”

Radu Ciorniciuc pentru Scena9

.

Apus de soare in Delta Vacaresti. Fotografie facuta de Gigel – 10 ani
.

„Le-am spus sa se gandeasca bine de fiecare data cand se pregateau sa apese pe butonul aparatului de facut poze. Nimeni in afara de ei nu este martor la momentul si locul pe care-l traiesc atunci. Sa se intrebe si sa caute in ei ce simt ei in clipa aia. Ce element din realitatea lor imediata poate sa faca un om care nu e acolo sa simta la fel ca ei?

Să-i fi vazut cum se agitau si oftau la fiecare cadru pe care-l pozau. Prin copaci, pe burta prin iarbă sau stuf. Cum sa faca ei sa fie poza ‘frumoasa’?

Unele poze sunt mai mult decat frumoase. Tocmai pentru ca spun intr-un mod sincer povestea unei emotii traite de un copil.”

Radu Ciorniciuc pentru Scena9

.

.

Cine sunt Augmented Space Agency?

In mijlocul revolutiei digitale, tehnologia schimba modul in care relationam, interactionam cu mediul sau cu informatia. Augmented Space Agency exista tocmai din curiozitatea de a explora aceasta transformare.

Augmented Space Agency exploreaza granita dintre spatiul digital si perceptia umana si incurajeaza consumul de continut intr-o maniera interactiva, folosindu-se de cele mai noi tehnologii mobile pentru augmentarea simturilor.

Realitatea augmentata și mixta targeteaza in primul rand platformele mobile, care joaca un rol central în evolutia noilor medii digitale.

.

.

Fii pe faza pentru urmatoarele tururi organizate in Delta Vacaresti alaturi de copii. Luciana – 5 ani, Zâna – 7 ani, Duca – 8 ani, Nicu – 6 ani, Cezar – 9 ani, Gigel – 10 ani, Marcel – 13 ani, Rica – 14 ani, Vali – 17 ani.

Poti face si tu o donatie daca vrei sa ajuti copiii sa mearga in continuare la scoala.

.
Detalii cont:
IBAN: RO 13 BREL 0002 0011 4652 0102
Detinator: Asociatia Baza
Libra Bank
Adresa: Str. Semilunei, Nr.4-6, Sector 2, Bucuresti
SWIFT: BREL RO BU

.

Detalii despre expozitia produsa de Unicat – cu fotografiile copiilor din Delta Vacaresti – Martie 2017 – Kube Musette

 

 

Ai idei pe care nu știi cum să le pui in practică? Nu ezita să mă contactezi și împreună vom găsi cele mai bune răspunsuri la întrebările tale!

Fii sigur ca dai like și paginii de FACEBOOK pentru mai multe idei si soluții creative!

 

Nu mai e mult și vine Crăciunul iar magazinele sunt deja pline cu decorațiuni de sezon. Câte din ele iți plac? Dacă luăm în calcul și bugetul, deja ne gândim la soluții alternative pentru ornamentele de Crăciun. Decorațiuni la școală, la grădiniță, acasă, la birou. Află cum să iți confecționezi decorațiuni de Crăciun simplu si ieftin! – Decorațiuni de Crăciun super simplu de făcut!

 

 

 

 

Surse:

Scena9.ro

Acasa :: the film

Loc de joaca la Street Delivery

Augmented Space AgencyLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *